Belépés

Képzések, oktatások

 

A Baranya Megyei Repülőklub Vitorlázórepülő Szakosztálya 2020 -ben is folyamatosan indít kezdőoktatást. A vitorlázórepülés kezdőoktatásához a  hozzájárulási költsége 380.000 Ft. Ez tartalmazza az elméleti képzést és a gyakorlati repüléseket vontatásból, "B" vizsgáig, valamint az első évi klub-tagsági díjat.

Klubunk lehetőséget nyújt mindazok számára, akik a sportrepülést szeretnék hobbijuknak választani, vagy akár csak kipróbálni. Modern vitorlázórepülő gépparkunk alkalmas kiképzésre, kedvtelésből való repülésre, vagy akár versenyzésre is. Tapasztalt oktatóink segítségével megtanulhatod a vitorlázórepülés fortélyait, hogy utána egyedül, szabadon szállhass a természet erőit kihasználva.

Bővebben: Képzések

Vitorlázó pilótaképzés

A repülőgép három dimenziós mozgást végez. Vezetése ezért minden más járműénél bonyolultabb, sőt állíthatjuk, hogy a motor nélküli repülés sok tekin

tetben a motoros repülésnél is sokoldalúbb sport. A motoros repülő számára a levegő a közlekedés közege csupán, a motor nélküli repülő számára több ennél. Ő célját a levegõben rejlő emelőerők segítségével kívánja elérni, ezért nem elégedhet meg kizárólag a repülőgép vezetéséhez szükséges kormánymozdulatok elsajátításával, hanem egyformán ismernie kell a légkör jelenségeit, azok kihasználásának lehetőségeit, gépe tulajdonságait és még sok más elméleti tudnivalót és gyakorlati fogást.

Bővebben: Vitorlázó pilótaképzés

Joomla Templates by Joomla51.com